1. Eclerurile French Revolution
Mica cofetărie de lângă Ateneul Român și-a propus să reinterpreteze una din cele mai cunoscute prăjituri franțuzești: eclerul. Folosesc ingrediente de cea mai bună calitate, doar produse proaspete şi naturale, iar rezultatul este fabulos. Unsprezece tipuri de ecleruri delicioase te aşteaptă să le încerci.
Preferatele mele: Pistache, Caramel au beurre salé și Citron meringué.

1d
Strada Constantin Esarcu

2. Tartele de la Pain Plaisir
Pain Plaisir este o brutărie-patiserie artizanală unde găseşti cea mai bună pâine, cel mai bun croissant cu unt şi cea mai bună baghetă cu trufe. Dar să vorbim despre tarte. De ce sunt atât de speciale? Pentru că toate ingredientele sunt naturale şi proaspete, pentru că folosesc cel mai fin unt, cinci tipuri de făină, fleur de sel şi sunt făcute în fiecare dimineaţă de oameni talentaţi şi pasionaţi.
Preferatele mele: Tartă pufoasă cu fistic şi fructe de pădure, şi cu multă zmeură.

2d
Strada Barbu Delavrancea, nr.1

3. Crème brûlée la Simbio
Ţineţi minte scena aia din “Amélie” în care protagonista spărgea cu placere crusta de zahăr ars de deasupra? Ei bine, la Simbio m-am simțit exact ca în filmul lui Jean-Pierre Jeunet. Până şi lingura era la fel. Să ne înţelegem, crème brûlée nu este o cremă de zahăr ars oarecare, ci este unul dintre cele mai rafinate şi spectaculoase deserturi. După ce spargi acel vitraliu din caramel, subţire şi dulce, dai peste o cremă cu textură delicată şi aromă de vanilie. Extaz.


Strada Negustori, nr. 26

4. Prăjitură cu morcovi la Coftale
La Coftale mi-am schimbat total părerea despre aceast desert. Dacă până să mănânc la ei nu-mi plăcea deloc combinaţia morcov-ciocolată, acum am devenit o adevarată fană. Nu ştiu ce reţetă secretă folosesc, dar prăjitura este uşoară, pufoasă și cu un gust foarte fresh. Merge de minune cu cafeaua de la ei. În cazul în care nu v-am convins cu morcovul, ce spuneţi de o ciocolată caldă cu bezele şi M&M’s ? Sunt tare curioasă.

4d
Strada Ștefan Mihăileanu, nr. 42

5. Îngheţată şi sorbet “La Delicii“
Singura gelaterie unde poţi să găseşti îngheţată de tei, susan negru şi portocale sau roşii cu busuioc. Într-o zi de joi am găsit şi gelato “Colivă“, ceea ce mi s-a părut genial. Oamenii ăștia nu se sfiesc să încerce, să inoveze şi să ne surprindă papilele gustative.

5d
Strada Covaci nr. 5

6. Cornulețele de la “Barză viezure Mînz“
La două minute de “La Delicii” se află şi celebra băcănie a domnului Dinescu – ”Barză viezure Mînz“. Bineînţeles că găsiţi bucate alese şi vinuri fine, dar să ne rezumăm la cornuleţe. Din punctul meu de vedere, nu au nicio legatură cu clasicele cornuleţe, sunt mai mari, au un aluat crocant şi consistent, şi multă umplutură. Să spunem că e, de fapt, un mega cornuleţ.
Eu am încercat: Cornulețe cu nucă și lămîie verde, cornulețe cu mac și cu vișine și plăcintă cu mere și gutui. Toate excelente.
Strada Șepcari, nr. 21

7. Baclavalele “Delicii libaneze“
Recunosc faptul că sunt foarte pretenţioasă atunci când vine vorba de o baclava bună. Nu trebuie să fie excesiv de dulce, nici prea însiropată, astfel încât să-i poţi distinge toate aromele. La “Delicii libaneze“ am găsit cele mai bune dulciuri orientale, făcute cu respect profund pentru ingrediente. De câte ori ajung în zona Batiştei, îmi iau baclavale cu fistic şi “col us cor”, adică un foietaj delicios, însiropat cu miere şi arome orientale, umplut din plin cu caju.

7d
Strada Batiştei, nr. 17

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>