Teatrul Evreiesc de Stat organizează în perioada 25-31 mai cea de-a V-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Idiș TES FEST. THE BEST OF TES FEST” este o retrospectivă on-line a unora dintre cele mai importante momente prezentate pe scena Teatrului Evreiesc de Stat, pe parcursul ediții ale Festivalului Internațional de Teatru Idiș TES FEST.tes fest

Chiar și în aceste momente extrem de dificile, pentru fiecare dintre noi, TES continuă proiectul său de anvergură – Festivalul Internațional de Teatru Idiș TES FEST, susținut încă de la prima ediție de către Primăria Municipiului București.

Fragmente din înregistrările video dar și momente artistice în premieră, realizate de actorii trupei TES, vor fi transmise zilnic, pe rețelele noastre de socializare:

* Facebook – https://www.facebook.com/teatrulevreiesc/

* YouTube – https://www.youtube.com/teatrulevreiesc

Programul festivalului➡️ www.tesfest.ro

Teatrul Evreiesc de Stat aniversează, în acest an, 72 de ani de existență și 144 de ani de la înfiinţarea primului teatru profesionist de limbă idiș din lume în România, la Iași, în anul 1876, de către scriitorul și artistul Avram Goldfaden.

Ediția a V-a a Festivalului Internațional de Teatru Idiș TES FEST este un simbol al continuității, ce ilustrează dorința Teatrului Evreiesc de Stat de a menține viu spiritul limbii și culturii idiș, de a crea, chiar și de la distanță, o poartă spre cunoaștere, spre diversitate culturală, de a demonstra că, prin solidaritate, prietenie și sinceritate, valorile culturale reale sunt mai prezente și mai importante ca niciodată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>