Căutăm 100 de locatari cu inițiativă, ca să schimbăm fața orașului.

Te interesează viața blocului? Gospodărirea sau revitalizarea spaţiilor comune? Trimite-ți administratorul sau președintele la workshop. Sau vino chiar tu! Discutăm despre programe de tip SMURD la scara de bloc.
Hai sa facem acest experiment de reactualizare a spaţiilor de viaţă. Contăm pe sprijinul tău să dai de veste, să mobilizezi vecini sau să vii, să asimilezi şi să transmiţi esenţialul.Un grup de arhitecți, designeri și meșteri, a primit o finanțare și a amenajat o scară de bloc. Au văzut rezultatele schimbării, au tras concluziile, iar acum predau ștafeta. Vă povestim despre prima scară nouă, despre bucuria locatarilor ei și despre cum o scară tipică devine vedetă în cartier. Un rezumat al proiectului se găseşte la:
http://asociatiadtm.ro/proiecte/bloc-unblock/bloc-unblock-rezumatscara

În viziunea arhitecților, scările de bloc sunt spații foarte speciale, însă depinde de noi toți cum le creştem, cum le dezvoltăm. Ele sunt vii şi se comportă asemenea plantelor ce trebuie hrănite. Din păcate, în România, multe scări de bloc sunt uscate.
Carte de vizită a comunităţii, scările de bloc vorbesc despre relaţia dintre persoane, spiritul lor, nivelul de implicare, imaginaţie, conversaţie şi chiar împreună-gospodărire. Spațiul comun este în general mic dar de el se pot bucura mulți oameni. Deci merită să spună ceva.
Un peisaj de blocuri e greu de schimbat. Dar ceea ce ţine de noi, o viaţă nouă pentru micile spaţii dintre stradă și apartament, se face ușor. Aşa că ne-am gândit. Noi cultivăm prima scară, îi rezolvăm problemele, o curăţăm, o gospodărim şi-i mai adăugăm ceva: un suflu. Apoi îţi spunem ce am făcut ca s-o creştem. Tu preiei reţeta, o adaptezi şi-ţi revitalizezi scara proprie.scara2

Pe 24, 25 sau 26 octombrie, de la ora 19:00, la spațiul comunitar „La Firul Ierbii”, Splaiul Unirii nr. 160, cu intrare din str. Abatorului (la 5 minute de metrou Timpuri Noi sau Mihai Bravu).
Înscrieri la: andrei@asociatiadtm.ro cu subiectul BLOC. UNBLOCK. Vă rugăm menţionaţi ziua în care vă înscrieţi. Pentru baza de date pe care o creăm, ne-ar fi util dacă aţi lăsa în corpul mesajului numele, vârsta şi profesia.
Intrare liberă în limita locurilor disponibile pe baza înscrierilor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>