Restaurantele românești vor fi evaluate pentru prima dată pe plan local într-un ghid oficial, la standarde internaționale.gault

Brandul internațional Gault & Millau este primul standard gastronomic ce va evalua restaurantele românești din perspective de calitate, creativitate şi autenticitate. Procesul de evaluare începe în luna noiembrie a acestui an, când reprezentanții Gault & Millau vor vizita o serie de restaurante din Bucureşti şi principalele oraşe ale ţării, urmând ca rezultatele să fie anunțate în mai 2018, în primul ghid oficial publicat în România. Cu o tradiție de peste 50 de ani, conceptul Gault & Millau a apărut pentru prima dată în Franța în anul 1962, la iniţiativa a doi jurnalişti pasionați de gastronomie, Henri Gault şi Christian Millau, care au hotărât să lanseze un ghid independent al restaurantelor. Până în prezent, conceptul s-a răspândit în douăzeci de ţări, fiind un punct de referință în gastronomie pe toate continentele. Prin criteriile specifice, Gault & Millau acordă restaurantelor un punctaj între 0 şi 20 care ține cont de experiența completă a unei vizite în restaurant. Cele care obțin cel puțin 10 puncte vor apărea în ghidul publicat anual, iar cele care primesc un punctaj superior vor primi distincții sub formă de bonete Gault & Millau, al căror număr variază între 1 și 5. De asemenea, ghidul va include şi restaurante din categoria “Pop” – cele care se disting mai degrabă printr-o experienţă culinară relaxată şi uşor accesibilă (e.g. wine bars, cafenele de specialitate, patiserii gourmet, food trucks) – precum și o secțiune specială dedicată vinurilor.

Pe lângă evaluarea restaurantelor conform unui standard internaţional, Gault & Millau își propune să contribuie şi la recunoașterea specificului local, în încercarea de a realiza o radiografie cât mai completă a universului gastronomic din România zilelor noastre. Toate informaţiile se vor regăsi în ghidul scris, dar şi pe platforma online www.gault-millau.ro şi aplicația mobilă ce vor fi disponibile publicului din România începând cu luna noiembrie, unde restaurantele vor avea posibilitatea să se înscrie şi să actualizeze informaţiile disponibile publicului larg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>