Comic 7 B este primul festival internațional dedicat exclusiv teatrului independent de comedie la Buzău! Prima ediție a festivalului va avea loc în perioada 3-9 octombrie și va avea două secțiuni-concurs: comedie și improvizație.comic2

Timp de șapte zile, festivalul va aduce pe scenă mai mult de 15 spectacole de teatru și improvizație din România și din străinătate, improvizație pentru copii, ateliere de actorie, expoziții și alte evenimente la care buzoienii sunt așteptați.

Festivalul Comic 7 B este organizat după conceptul creat de actorul Cristi Martin în colaborare cu actorul Iulian Ilinca, cei doi fiind parte din echipa care s-a ocupat de selecția spectacolelor din festival. Comic 7 B se desfășoară în sistem competițional și are două secțiuni: de comedie și de improvizatie, două componente dintre cele mai puternice și cu o dezvoltare vertiginoasă ale artei spectacolului, la nivel internațional, precum și în România.

Câștigătorii celor două secțiuni vor fi deciși de jurii formate din profesioniști ai scenei, actori, regizori, producători de teatru, profesori de actorie și improvizație, printre care actorul și profesorul Radu Gabriel, actorul, regizorul și producătorul Vlad Zamfirescu, actrița și profesoara Victoria Dicu, actorul Cătălin Neamțu, actrița și profesoara Mihaela Sârbu.

Spectacolele de teatru vor avea loc la sala Teatrului George Ciprian, în zilele de 4, 5, 6 și 7 octombrie, două diferite în fiecare seară, de la orele 18.00 și 20.00.

Show-urile de improvizație se vor desfășura la Cafeneaua Artiștilor, în zilele de 4, 5, 6 și 7 octombrie, de la orele 19.00.

La spectacolele de la Gala de deschidere, 3 octombrie si Gala de premiere, 8 octombrie, intrarea este libera. De asemenea, la spectacolul de improvizație pentru copii (8 octombrie, ora 11.00, teatrul George Ciprian) și la cel de teatru pentru copii (9 octombrie, ora 11.00, teatrul George Ciprian).comic1

 

În premieră la Buzău, festivalul internațional Comic 7 B are o secțiune dedicată integral improvizației! Publicul participă activ la crearea show-lui și poate chiar să urce pe scenă! Improvizația este un gen de teatru unic, creat pe loc, pe scenă, de improvizatori, în funcție de indicațiile și ideile publicului, respectând un set de reguli. Fiecare spectacol este unic. Nimic nu este pregătit dinainte! Totul se întâmplă doar atunci, doar o singură dată! Deschis celor peste 9 ani. Cafeneaua Artiștilor, 4, 5, 6 și 7 octombrie, orele 19.00.

3 oct., ora 18.30: GALA DE DESCHIDERE A FESTIVALULUI si comedia NOI 4, cu: Lia Bugnar, Maria Obretin, Ilinca Manolache, Marius Manole. Regia: Dorina Chiriac. Muzica: Ada Milea
INTRAREA LIBERA în limita locurilor disponibile!

Cristi Martin, organizator: ”Festivalul a fost creat din dorința de a le oferi și buzoienilor ocazia de a savura spectacole de comedie excelente, produse independent, pentru că acest gen de producție este printre cele mai importante la nivel internațional, iar în România este, practic, direcția cu cea mai puternică dezvoltare din zona artei actorului. Pe de altă parte, improvizația va fi locul unde publicul buzoian va putea interacționa direct cu actorii de pe scenă, ba chiar va putea fi pe scenă, lângă ei. Buzăul merită să fie gazda cât mai multor evenimente de artă și cultură și ne dorim să contribuim la această deschidere. Mai mult, am invitat în festival actori și regizori buzoieni pe care publicul de aici nu are ocazia de a-i vedea foarte des.”

Toate informațiile despre program, artiști, actualizări și alte detalii se găsesc pe site-ul www.comic7b.ro, precum și pe pagina de Facebook a festivalului, https://www.facebook.com/comic7b/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>