LINOTIP Centru Independent Coregrafic lansează sesiunile de cursuri pentru luna Noiembrie şi vă aşteptă cu drag într-un spaţiu nou amenajat, în care veţi avea acces la alternative cultural-fizice de întreţinere corporală, emoţională şi intelectuală. În luna aceasta, alături de profesorii de dans contemporan, street dance, yoga şi pilates veţi învăţa nu doar să dansaţi şi să vă relaxaţi dar şi să stimulaţi creativitatea şi încrederea de sine.

Cursurile de dans contemporan şi street dance se vor desfăşura în intervalul orar 20:00 – 22:00.lino1
Profesorii care vor ţine cursuri la LINOTIP în luna Noiembrie sunt:

1. Dans contemporan “Conexiune prin dans” – Ioana Marchidan / începători şi intermediari / se desfăşoară în zilele 1, 8, 15, 25 Noiembrie, 2 Decembrie.
2. Dans contemporan “Mişcă-ţi corpul” – Arcadie Rusu / intermediari / se desfăşoară în zilele 3, 10, 17, 24 Noiembrie, 1 Decembrie.
3. Dans contemporan “Partenering – Physical Theatre” – Ioana Marchidan şi Arcadie Rusu / începători / se desfăşoară în zilele 31 Octombrie, 7, 14, 21, 28 Noiembrie.
4. Street dance – Mihai Petrini / începători şi intermediari / se desfăşoară în zilele 2, 9, 16, 23, 30 Noiembrie
Cursurile de Yoga şi Pillates se vor desfăşura dimineaţa în intervalul 08:30- 09:30
5. Yoga Fix O’clock – Simona Cosma / luni şi miercuri din fiecare săptămâna.
6. Pillates – Diana Spiridon / marţi şi joi din fiecare săptămâna.

Ioana Marchidan – coregraf dans contemporan
Învăţăm cum să controlăm ritmul şi să-l eliberăm în dans, cum să interpretăm şi să ne traducem ceea ce se află în exteriorul nostru, într-o reacţie corporală, cum să controlăm o frază de mişcare. Dansul căt şi alte forme artistice este un limbaj a cărui structura poate fi înţeleasă prin înţelegerea normelor, prin anularea lor şi prin transformarea şi adaptarea acestora la sine. Dansul poate veni din muzică, din emoţie, dintr-o imagine, din scris, dintr-o serie de evenimente din noi şi din afară noastră.

Arcadie Rusu – coregraf dans contemporan
Folosind tehnici de dans-contact, ne vom concentra inaite de toate, pe felul în care ne putem conecta senzorial cu orice partener, astfel încât dansul să devină armonie. Prin intermediul unor exerciţii şi practici specifice “dansului-contact” vom învaţă cum să conştientizăm greutatea propriului nostru corp, în raport cu un alt corp în timp şi spaţiu. În acelaşi timp vom încerca să înserăm teme în ideea de a exprima o stare, a da un sens mişcării, pentru că în dans importante sunt intenţiile. Dansând singur este ca şi cum ai dansa în parteneriat cu tine însuţi şi poate cel mai bun mod de a afla cum este să dansezi cu ţine însuţi, este să dansezi cu un alt corp.

Mihai Petrini – coregraf street dance
Este coregraf al trupei JAWBREAKERZ (LOCUL 2 HIPHOP INTERNAŢIONAL 2015) Câştigător alături de trupa The Haters al concursului WORLD OF DANCE ROMÂNIA 2016. Stiluri de dans cunoscute: Locking, Popping, Waacking, House Dance. Locul 2 House Dance Battle în Black Sea Dance Câmp 2016, First 8 at Urban Jam Battle Hungary 2015 Waacking category. Campuri: SDK CZECH REPUBLIC 2012, SDK CZECH REPUBLOC 2013, BLACK SEA DANCE CAMP (2013, 2014, 2016), FAIR PLAY DANCE CAMP POLAND 2014, WHES DANCE CONVENTION 2016
Alături de Mihai, o să ne axăm pe 4 stiluri de dans din această cultură. La ultimul curs acesta va preda o coregrafie bazată pe cele 4 stiluri învăţate.

Simona Cosma – instructor de Yoga Vinyasa absolventa a cursurilor 200 TTC cu Mukesh Kothari
Vinyasa yoga semnifică sincronizarea mişcării cu respiraţia. Acest stil este cel mai adesea denumit “flow yoga”, datorită modului lin de a îmbină posturile prin transformarea lor într-o formă asemănătoare dansului. Respiraţia devine în acest fel o ancora pentru trecerea de la o postura la altă printr-o mişcare fluidă, în timp ce fiecare practicant este îndrumat să-şi concentreze atenţia atât pe mişcare cât şi pe ritmul creat de fiecare inspiraţie şi expiraţie.

Diana Spiridon – instructor de Pillates
Pilates este arta mişcării controlate ce se manifestă sub formă unor exerciţii fizice menite să îmbunătăţească flexibilitatea, forţa, să corecteze postura corporală şi să crească nivelul general de anduranţă al organismului. Accentul în această formă de exerciţii se pune pe respiraţie, echilibru şi îmbunătăţirea coordonării.

NIVELURI DE PERFORMANŢă

*NIVEL INTERMEDIAR – sunt invitate persoanele care practică de ceva vreme orice tip de dans: ballet, dans contemporan, tango argentinian, dans sportiv, street dance, brake dance, hip-hop etc. Deasemenea cursul este adresat şi actorilor interesaţi de mişcare sau persoanelor din zona performance-ului, în ideea de a îmbunătăţi calitatea mişcării, dar şi de a descoperi perspective, percepţii, şi experienţe personale a exprimării prin dans.

**NIVEL ÎNCEPĂTORI – sunt invitate persoanele care se află la început de drum, care îşi doresc să descopere dansul contemporan. Nu contează nivelul de pregătire, vom învaţă pe aceleaşi principii că şi la grupa de intermediari, doar că vom acorda mai multă atenţie anumitor tipuri de exerciţii, pentru a conştientiza propriul corp că pe un instrument de exprimare.

COSTURI PENTRU PARTICIPARE:

1. Curs “Conexiune prin dans” – 250 ron/persoană
2. Curs “Mişcă-ţi corpul” – 250 ron/persoană
3. Curs “Partenering – Physical Theatre” – 250 ron/persoană
4. Curs Street dance – 250 ron/persoană
5. Curs Yoga Fix O’clock – 30 ron/curs sau 250 ron/10 şedinţe
6. Curs Pillates – 30 ron/curs sau 250 ron/10 şedinţe

MODALITĂŢI DE ÎNSCRIERE:
Înscrierile se pot face pe adresa de mail cursurilinotip@gmail.com  ataşând confirmarea de plata menţionând denumirea cursului/cursurilor pentru care se doreşte înscrierea şi numele coordonatorului de curs (aşa cum sunt menţionate mai sus).

MODALITĂŢI DE PLATĂ:

Plata se face în avans până la data de 30 octombrie şi se poate efectua la sediul LINOTIP Centru Independent Coregrafic sau prin transfer bancar în contul RO24INGB0000999905843080, deschis la ING Bank, sucursala Bălcescu, LINOTIP UNIVERS ART SRL, reprezentat prin Arcadie Rusu.lino2

Pentru nelamuriri sau informații suplimentare: 0735385002.

* Tariful de înscriere la curs se rambursează doar dacă cererea de restituire se face cu cel puţin trei zile înainte de începerea cursului.
** Se vor lua în calcul doar înscrierile pentru care s-a transmis confirmarea de plata pe email sau pentru cele achitate la sediu.
*** Persoanele care au participat la cursul de pe 8 octombrie pot primi reducerea de 10% doar la achitarea cursului la sediu dacă se prezintă cu voucherul respectiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>