Coţofenele sunt păsări sociabile, trăiesc în grupuri nu foarte numeroase, dar destul de zgomotoase. Sensibile, curioase și atrase de tot ce strălucește, au fost rapid catalogate drept hoațe. Dacă compozitorul italian Rossini le-a dedicat opera “Coțofana hoaţă“, în ”Book of the North American Birds” am găsit cea mai haioasă descriere: “Pungaşi nesuferiţi, coţofenele fac parte din categoria jucăuşilor băieţi neastâmpăraţi din vest, care nu ţin cont de nimic“.

În mitologia germană, coțofana era solul zeilor, în Asia era considerată aducătoare de noroc, iar amerindienii o considerau un duh, prieten al oamenilor.

Coţofana urbană este o specie nouă, atrasă de strălucirea marilor oraşe, recunoscută în special prin ochii mari şi mereu curioşi. Mare iubitoare de natură, de artă şi de frumos, adoră plimbările lungi prin Bucureşti şi vânătoarea de locuri noi. Cel mai des este zărită în grupuri de prieteni, având o fire visătoare şi sociabilă. Tot acești prieteni au îndemnat-o să-şi construiască un cuib virtual, unde să împărtăşească experienţe, gânduri şi noutăţi. Cotzo a acceptat entuziasmată.

Sper ca recomandările lui Cotzo să vă fie de folos, să vă îndemne să ieşiţi mai mult, să cunoaşteţi mai mult şi, nu în ultimul rând, să vă bucuraţi mai mult de acest oraş.