Într-o perioadă în care pandemia de coronavirus închide tot mai multe granite, Itinerama își duce publicul în vacanță. Cu un nou nume care îi definește procesul de maturizare și forțe proaspete, echipa festivalului a pregătit filme de călătorie cu dublu rol: cel de a alina dorul de ducă și de a îmbogăți lista de destinații a pasionaților de aventuri.

Peste 20 de filme vor rula în premieră națională la Itinerama Travel Film Festival 2020

Într-o ediție organizată 100% în aer liber pentru a respecta măsurile de siguranță și distanțare socială,  Itinerama aduce un line-up în care cap de afiș sunt Catherine Deneuve, Rossy de Palma, Javier Bardem, Geoffrey Rush și Werner Herzog.

Organizatorii au pregătit 20 de filme care vor rula în premieră națională în locații outdoor din București și Brăila.  În toate locațiile în care vor fi organizate proiecții măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus vor fi obligatorii atât pentru echipă, cât și pentru public și invitați și vor fi afișate vizibil.iti

“În toată luna septembrie spectatorii vor putea călători prin intermediul peliculelor selectate sau câștigătoare la festivaluri de renume internațional cum ar fi  Karlovy Vary International Film Festival, San Sebastian Film Festival, International Film Festival Rotterdam, Cannes Film Festival, Toronto – TIFF,  Melbourne International Film Festival și Guadalajara International Film Festival”, Zacharias Androulakakis – selecționer Itinerama Travel Film Festival 2020.

Un festivalul despre emoții, despre trăiri care devin călătorii în sine

“Itinerama nu este doar despre „călătorie” în sensul propriu al cuvântului, ci trece de această graniță propunând spectatorului concepte noi cum ar fi cel de „explorare”, „cunoaștere de sine” și „depășirea limitelor”, spune Cristian Curus – manager de proiect, membru al Academiei Europene de Film.

“Simțeam nevoia unui rebranding tocmai pentru a putea aduce în selecție filme care răspund acestei apetențe de mister pe care am întâlnit-o de-a lungul anilor la spectatori. Mă refer la nevoie călătorului de a ieşi din monotonia cunoscutului și a se aventura în noi contexte. Ajunși la cea de-a șase ediție nu vrem doar să explorăm teritorii noi din dorința de aventură, ci vrem să ajungem să trăim fiecare moment al acestei explorări,  asumându-ne că printre momentele bune vor fi și unele care ne vor pune la încercare”, subliniază Cristian Curus.

Secțiuni noi în Itinerama Travel Film Festival 2020

Categoriile sunt atent selecționate de echipa festivalului și împărțite în funcție de temele abordate de filme de călătorie din festival.

FOCUS – secțiunea principală

Este dedicată anul acesta dragostei. Dragostea pentru partenerul de viață, dragostea față de copii sau dragoste pentru aproape. În contextul pandemiei de coronavirus credem că dragostea este vitală pentru a putea merge mai departe, astfel am ales pelicule care prezintă acest sentiment din mai multe perspective.

EXPLORATORII

Este secțiunea cu cel mai ridicat nivel de adrenalină, dedicată celor pasionați de călătorii pline de aventură, fie că vorbim de escaladări montane, de coborâri în adâncurile apelor sau de sporturi extreme în natură.

TASTES

O călătorie inedită prin bucătăriile lumii – de la cele apreciate la nivel mondial, până la ascunsele bucătării tradiționale românești.

MERIDIANE

O serie de proiecții prin care ne propunem să ajutăm publicul să conștientizeze gravitatea unor anumite subiecte sociale care ne privesc pe toți. În acest an ne concentrăm pe două subiecte de actualitate – migrația în contextul globalizării și perspectiva majorității, uneori plină de clișee, despre comunitățile LGBT.

CINEKIDO

O proiecție dedicată celor mai tineri cinefili cu suflet de explorator. Pentru a înțelege mai bine pasiunea copiilor, venim anul acesta în întâmpinarea întregii familii cu o peliculă dedicată tuturor membrilor.

Bilete și acces la Itinerama Travel Film Festival 2020

Detalii suplimentare puteți găsi pe itinerama.ro şi pe pagina de facebook a festivalului.

Biletele pentru Itinerama Travel Film Festival vor fi disponibile pe eventbook.ro și în rețeaua de parteneri Eventbook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>