În perioada 29 iulie – 2 septembrie, ARCEN organizează a 8-a ediție a Nocturnelor de poezie contemporană – ÎNSEMNĂRI, care aduce împreună peste 25 de poeți și artiști, pe terasa Magheru One, în cadrul a 7 evenimente cu lecturi, performance, dialoguri și Q&A cu publicul.

Vineri, 29 iulie, de la ora 19.30, pe terasa Magheu One, vor citi poetele și poeții Valeriu A. Cuc, Simona Popescu, Elena Boldor, Răzvan Andrei, Rita Chirian, Teodor Dună, Ioan Coroamă, Ștefania Mihalache, V. Leac.arcen

Biletele pentru prima nocturnă pot fi achiziționate de aici.

 Program 29 iulie*

19.30 – 20.40 — Muzica: Jim Felix

20.40 – 22.45 — Lectură: V. Leac, Simona Popescu, Rita Chirian, Ioan Coroamă, Elena Boldor, Valeriu A. Cuc, Ștefania Mihalache, Teodor Dună, Răzvan Andrei.

22.45 – 00.00 — Muzica: Jim Felix

 

19.30 – 23.00 – Stand de poezie — Casa de Editură Max Blecher, Cărturești

19.30 – 00.00 – Bar

*Accesul se va face începând cu ora 19.30

Adresa: terasa Magheru One, etaj 8. Bulevardul General Gheorghe Magheru, nr. 1, Sector 1.

 ***

Însemnările sunt ancore ale memoriei într-o lume în care totul se succede cu o viteză incredibilă, ancore la care ne putem întoarce. Însemnările sunt înțelesuri criptate, sunt cuvintele scrise, gândurile trimise și netrimise și gesturile noastre zilnice.Însemnările sunt semne, sunt mici desene și mâzgălituri cu semnificații pentru noi sau pentru noi și pentru grupul din care facem parte, sunt liniile trase prin cărțile unde ne regăsim pe noi, sunt urmele trecerii noastre prin timp. Adunările oamenilor, intervențiile artistice permanente sau efemere, comunitățile artistice sau „de (diverse) interese”, oamenii și viețile lor lasă însemnări, scrijelesc și punctează prezentul. Însemnările sunt privirile noastre deasupra orașului fragil și conștientizarea straturilor diferite compuse din construcții și comunități.

ARCEN propune o instalație participativă la care fiecare participant la Nocturne să își lase propria însemnare. O invitație la marcarea propriului gând, o provocare la joacă și la explorarea propriei semnificații asupra înțelesurilor intime, deasupra Bucureștiului, în mijlocul unei comunități a oamenilor care au ales să se sustragă vitezei lumii și orașului, pe acoperișul blocului Magheru One, în jurul poeziei contemporane, din 29 iulie până pe 2 septembrie.

PROGRAM –  NOCTURNE DE POEZIE CONTEMPORANĂ,  EDIȚIA A 8-A – ÎNSEMNĂRI

29 iulie. LECTURĂ: Valeriu A. Cuc, Simona Popescu, Elena Boldor, Răzvan Andrei, Rita Chirian, Teodor Dună, Ioan Coroamă, Ștefania Mihalache, V. Leac.

5 august. LECTURĂ: Livia Ștefan, Anastasia Gavrilovici, Teona Farmatu, Miruna Vlada.

Prezintă: Teona Galgoțiu

12 august.  LECTURĂ ȘI DIALOG: Andrei Codrescu.  Moderator: Bogdan Coșa.

Lectură: Răzvan Omotă.

Performance sonor: Maria Balabaș.

19 august. LECTURĂ ȘI DIALOG: Radu Nițescu, Adelina Pascale, Florentin Popa. Moderator: Răzvan Țupa.

Integrare (the lost tracks): Florentin Popa.

20 august. LECTURĂ ȘI DIALOG: Andrei Doboș, Mihnea Bâlici, Vlad Drăgoi. Moderator: Răzvan Țupa.

26 august. DANS CONTEMPORAN ȘI LECTURĂ, concept coregrafic Vava Ștefănescu (Centrul Național al Dansului București)

2 septembrie. DIALOG: Radu Vancu, Mugur Grosu, Claudiu Komartin. Moderator: Matei Martin.

Performance: Claudiu Komartin.

Poemuzică: Mugur Grosu.

 

Nocturnele de Poezie Contemporană sunt un festival independent, aflat la cea de-a 8-a ediție anuală, care apropie locuitorii orașului de poezie, prin dialog între poeți și artiști contemporani.

*Evenimentele se desfășoară de la orele 19.30, până la 00.00. Programul detaliat pentru fiecare eveniment va fi actualizat în fiecare zi de luni. **Biletele vor fi puse în vânzare în fiecare zi de luni, de la ora 11.00:

 Ediția a 8-a a Nocturnelor de poezie contemporană este curatoriată de Marta Margaret și prezentată de UniCredit Bank.

Proiect cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național – AFCN. 

Design eveniment: Mânadelucru

Grafică: Daniel & Andrew

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>