1. Bookfest 2018

Salonul Internațional de Carte Bookfest va avea loc în perioada 30 mai – 3 iunie, în noul pavilion B2 de la Romexpo. Invitatul de Onoare al acestei ediții este Statele Unite ale Americii.book

Intrarea este liberă iar expozanții – cele mai importante edituri din România – îi așteaptă pe vizitatori cu cele mai bune cărți la cele mai bune prețuri, o mulțime de lansări și evenimente interactive. Copiii vor fi vedete ale acestei ediții, care prinde sărbătoarea de 1 iunie chiar în mijlocul celor cinci zile de Bookfest.

 1. Green Hours JAZZ Fest – X

Ediția de anul acesta a evenimentului Green Hours Jazz Festival avea loc la Green Hours jazz-cafe în perioada 31 mai -3 iunie 2018. Program si mai multe detalii: aici.green

 1. Festivalul Opera Copiilor 2018

Între 29 mai și 3 iunie, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, îi așteaptă pe cei mici împreună cu familiile lor la cea de-a patra ediție a Festivalului Opera Copiilor (FOC). Timp de șase zile, în curțile interioare și în cele trei săli ale instituției din Calea Giulești nr. 16, copiii se vor putea bucura de o mulțime de spectacole, de activități și surprize pregătite special pentru ei cu ocazia Zilei Copilului, de la Aventura Park și expoziții cu pești și fluturi vii până la povești care vor fi citite de artiști, soliști și sportivi renumiți.occ

Între 1 și 3 iunie, Opera Comică pentru Copii a pregătit unele dintre cele mai îndrăgite spectacole din repertoriul propriu, dar și cea mai așteptată premieră a acestei stagiuni: musicalul „Sunetul Muzicii” în regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu. Celebrul musical, de Richard Rodgers și Oscar Hammerstein, va avea câte două reprezentații pe zi pe scena Sălii Mari a Operei Comice pentru Copii, în zilele de 1, 2 și 3 iunie. Spectacolul are o durată de 150 de minute, cu o pauză, și este recomandat copiilor cu vârsta de peste 7 ani. Biletele sunt disponibile pe bilete.ro.

 1. Femei pe Mătăsari #8 – Festival Urban

Un 2018 sub semnul prieteniei.
O nouă ediție de Festival
Femei pe Mătăsari #8 – Forever Friends!matasari

3 zile în care o să celebrăm femeia și puterea ei de a face lumea mai frumoasă.
An de an am transformat strada Mătăsari într-o poveste bine scrisă – despre prietenie, despre curajul de a construi, despre artă și frumusețe.

 1. Targul Creatorilor

Gasca creatorilor de bijuterii, tinute vestimentare, accesorii, decoratiuni creeme si sapunuri bio, se unesc sub cupola Romexpo – Pavilion B1, pentru a-si expune noile creatii. Tinutele vestimentare, bijuteriile, accesoriile, decoratiunile fac diferenta in orice situatie, de aceea iti punem la dispozitie o gama variata de produse si interpretari ale artistilor handmade, artizanilor si ale designerilor. Sa nu uitam nici de cosmeticele care ne intretin frumusetea, realizate din ingrediente naturale.

Pavilionul B1Romexpo – Standul For The Love of Fashion.
Cand? In 31 Mai – 3 Iunie 2018, orele 10.00 – 20.00
Accesul este gratuit.

 1. JAZZ for KIDS 

Green Hours JAZZ Fest – X are plăcerea să prezinte un concert inedit și interactiv.jazz kids
Copiii din public pot interfera și chiar modifica performance-ul artiștilor, prin intermediul unei aplicații instalate pe telefonul mobil. Mai multe detalii despre acest program educațional special conceput pentru copii aicii: http://tinmenandthetelephone.com/education/.

 1. Concert vocal-simfonic
  Miercuri, 30 si Joi, 31 Mai 2018, 19:00 – 21:00
  Sala mareOrchestra simfonică şi Corul Filarmonicii “George Enescu”
  Dirijor JIN WANGProgram
  Eduard Hübsch – Imnul Regal
  Verdi – Uvertura operei „Forţa destinului”
  Beethoven – Fantezia pentru pian, cor și orchestră
  Beethoven – Simfonia nr. 3
  Dirijorul Corului IOSIF ION PRUNNER

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program: Marti – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

 1. Mașina Timpului № 3 x Costa-Foru

Unul dintre cele mai populare episoade ale seriei “Mașina Timpului” vine joi, 31 mai, special la Casa Costa-Foru, un hub urban cultural unic, parte a expoziției Prager 130 să-ți aducă poze vechi din București refăcute din același unghi în prezent. Dacă ai documenta un oraș, ai face-o toată viața? Asta a făcut Willy Pragher (1908-1992), un fotograf care a reușit să surprindă Bucureștiul în trei decenii diferite:

► anii ’30 (orașul interbelic)
► anii ’40 (rebeliune legionară, război, bombardamente)
► anii ’70 (epoca Ceaușescu, un București în pragul cutremurului și al schimbărilor majore)masina

 1. Moving Fields

Moving Fields este un spectacol de dans contemporan care chestionează conceptul de energie, punând corpul în dialog cu resursele sale ascunse. În căutarea originii mișcării patru dansatori intră într-o comunicare profundă cu ei înșiși, cu spațiul fizic și sonor, cu tehnologia, cu publicul. Tehnologia joacă un rol important în spațiul scenic, corpul fiind provocat să se adapteze și să comunice în mod real cu elementele instalației interactive. Moving Fields este un traseu de încărcare, descărcare, conservare, dăruire și sondare pe care artiștii îl parcurg alături de public. Pe parcursul acestui drum fiecare dintre noi își conturează un răspuns la întrebarea “ce ne mișcă ?” Spectacol invitat in stagiunea Linotip. Bilete pe eventbook.ro | 31 Mai | ora 20.00.

 1. Dov meraki – Whole again (new release) | Music in the Garden

The Coffee Factory vă invită în ultima zi din mai la un nou concert minunat! dov meraki își lansează noile piese groovy în atmosfera eclectică a grădinii Contego The Coffee Factory! dov meraki este un proiect care abordează muzica printr-un spectru larg de sunete create de o chitară bas, looper, efecte, un moog și o voce expresivă. Un plus de groove va fi adus de invitatul special al artiștilor-toboșarul Gabi Matei.
Suport artist: 30 de leicoffee

★★★ Intrarea la concert se face numai pe bază de rezervare.
⦿ REZERVĂRI: 0746 288 841 (apel sau sms)

 1. J’ai T-fest gallery

J’ai T-fest gallery – Pre-event T-shirt Fest 2018.
Joi, 31 mai, ora 18:00jai

Nu mai e mult până la T-shirt Fest 2018, așa că dacă n-ai apucat încă să ne cunoști, te invităm pe data de 31 mai în grădina J’ai Bistrot din București. Te aşteptăm cu o expoziţie inedită de tricouri realizate de către artisţiiSerebeKEMWEAR şi Andreea TOMA. De asemenea, te vei putea relaxa în minunata grădină J’ai Bistrot, unde vom avea amenajat și un loc special în care vei putea afla mai multe despre programul festivalului din iunie și unde iţi vei putea dezlănţui creativitatea prin desenarea unui tricou pe care îl vom expune în perioada 16 – 17 iunie la T-shirt Fest 2018.
Intrarea este liberă.

 1. Piața Țărănească

Din 1 până în 3 iunie, în primele zile de vară calendaristică vă așteptăm în Alveola Kiseleff, lângă școala Ion Heliade Rădulescu, la o nouă ediție a Pieței Țărănești . Vor fi prezenți producători, colecționari și artizani din toate zonele țării cu hrana gustoasă și obiecte vechi și noi, cu demonstrații și ateliere pentru copii, degustări și preparate la fața locului. Zona Gastronomică ‘Gusturi de-altădată” îi așteaptă pe bucureșteni cu preparate din bucătăria tradițională românească dar si alogenă, fiind un spațiu unde pot încerca și degusta produse preparate după rețete vechi, româneşti și nu numai.

 1. Copacul cu fapte bune 11 – ediție dedicată copiilor

Copacul cu fapte bune (fosta acțiune #CopaculCuHaine) ajunge la ediția 11 și, ca în fiecare an, această ediție de vară este dedicată exclusiv copiilor.
Strângem ALIMENTE NEPERISABILE (conserve, ulei, zahăr, făină, dulciuri, pâine ambalată, sucuri, DIN COMERȚ, cu rugămintea să verificați termenul de valabilitate înainte de a le cumpăra), PRODUSE DE IGIENĂ (pastă de dinți, periuțe de dinți, săpun, gel de duș, șampon, balsam de păr, dero, balsam de rufe, șervețele, hârtie igienică), RECHIZITE (caiete, pixuri, creioane colorate, cretă de colorat, acuarele, caiete de desen, stilouri, carioci, penare, etc), GHIOZDANE ȘI JUCĂRII (vă rugăm să nu fie rupte ori murdare), JOCURI, CĂRȚI DE POVEȘTI (pentru copiii de până în 10 ani) pentru copiii de la Asociația „Ana și Copiii”, pentru orfanii de la Valea Plopului și pentru copiii de la Centrul Regional de Cazare si Proceduri pentru Solicitanții de Azil din București. Locul rămâne același: Cișmigiu, în fața Primăriei capitalei, unde se află chioșcul interbelic de ziare.copacul
Vineri, 1 iunie, de la 11 la 5 după-amiază.

 1. Concert: Ada Milea @unteatru: Apolodor după Gellu Naum

Concert: APOLODOR
după „Cartea cu Apolodor” de Gellu Naum
Vineri, ora 18.00/ ora 20.00, la unteatru
cu: Dorina Chiriac, Radu Bânzaru, Alex Neagu și Ada Milea
sunet: Nic Gălieapolodor

Pret bilet: 40 lei
► ► Rezervari rezervari@unteatru.ro
sau sms la numarul 0721.268.516 (nume, data, spectacol, numar de locuri)
► ► ► Bilete online:
TomTix – https://bit.ly/2KHuDWN
mySTAGE – https://bit.ly/2rX8VXW
Blt.ro – Bilete Online – https://bit.ly/2rVGr0q

 1. CABAL 07 Wolf + Lamb / Life on planets / Jack Priest

A venit vremea frumoasa si odata cu ea si cheful de petrecut in mijlocul naturii. Vrem sa scriem capitolul trei al povestii CABAL, asa ca ne-am propus sa iti completam vara cu amintiri de neuitat si sa ilustram inedit acest volum cu zambete frumoase, pasi de dans, cocktail-uri colorate si energie. Noi aducem muzica fresh si un decor original, natural si primitor – imbinand tehnologia cu natura si copacii infloriti si un set–up ce va lumina Gradina Botanica dupa ce apune soarele.cabal

 1. Cărturești Playground:Festival de joc și joacă

1,2,3, iunie…START! Cărturești Playground. Festival de joc și joacă.Trei zile de experiențe ludice pentru mici și mari la Cărturești Verona, în care antrenăm memoria, aducem laolaltă dibăcia, perseverența și concentrarea. Construim contra-timp, îmbinăm imaginația și știința, modelăm povești, ne înscriem la campionate și facem să triumfe lumea copilăriei.carturesti

 1. La pas pe Calea Victoriei | 2-3 iunie 2018

Una dintre cele mai frumoase artere ale Bucureștiului redevine pietonală, fiind animată de activități și manifestări artistice pe întreg traseul, din Strada George Enescu, până în Piața Victoriei.la pas

Vă anunțăm cu entuziasm că în weekend-ul 2-3 iunie ne revedem La pas pe Calea Victoriei! Cu ocazia celei de-a patra ediții, am pregătit o serie variată de activități recreative și distractive, atât pentru cei tineri, pentru cei mici, cât și pentru părinți și bunici!

 1. Filme de animație Anim’est | Caritabil Fest

Lumee, lume,
#CaritabilFest și Muzeul la cutie vă așteaptă împreună cu cei mici la proiecții de film de animație selectate și oferite de prietenii noștri de la Anim’est.

* Sâmbătă, 2 iunie, de la ora 11.00 la 12.00, filmele sunt pentru copiii de la 3 până la 6 ani.
* Duminică, 3 iunie, de la ora 11.00 la 12.00, filmele sunt pentru copiii de la 7 la 10 ani.

Proiecțiile au loc la CINEMA MUZEUL ȚĂRANULUI.
Intrarea este liberă ca pasărea cerului.
! Orice poate dona în urma aflată la intrarea în cinema, banii vor ajunge laOinimă, e nevoie urgentă de un ventilator mecanic pentru nou-născuții din secția de terapie intensivă a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu.

 1. Rav In The Garden

Gabriel Bălașa este un percuționist inventiv, înzestrat cu har și imaginație care prin căutările sale sonore aduce de această dată în spații convenționale un instrument mai puțin cunoscut melodic și armonic numit Rav. Rav-ul este un instrument nou inspirat de Handpan, inventat în Rusia de Andrey Remyannikov. Fiecare notă conține până la 6 armonici diferite, în timp ce nota centrală conține 7, oferind sonorități incredibile, ambientale care trimit spre meditație și o stare de liniște interioară. Prețul unui bilet este de 20 lei.
Rezervările se fac la asociatiareflect@gmail.comrav

3 iunie | 20.00 | Grădina Sticlarilorstr. Vasile Lascar, nr. 36

 1. Nuit Sociale ☆ La Bohème

Nuit Sociale ☆ La Bohème
Casa Universitarilor ☆ 03.06.2018nuit

acces restrictionat ■ doar cu bratara
■ in limita locurilor disponibile ■ 18+

Contact ☆ Stefanescu Sorin ☆ Raluca Bcarmen ☆ Alexandra Badea ☆Alexandra Tudose ☆ Peskru Robert ☆ Cristina Mutu ☆

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>