1. Cinema Elvire Popesco se redeschide începând cu 29 ianuarie.

In acastă perioadă dificilă, ne bucurăm să ne revedem la film… într-un mod responsabil. Prioritatea noastră este să asigurăm un cadru care să garanteze siguranța și sănătatea spectatorilor, cât și ale echipei noastre, în conformitate cu toate normele legale în vigoare.elvira 1

PROGRAM #CinemaElvirePopesco 29 ianuarie – 4 februarie 2021

Vineri, 29 ianuarie

19:00 LA VÉRITÉ, 2019, Franța-Japonia-Elveția, 106′, VO: FR, SUB: RO, un film de Hirokazu Kore-Eda

Sâmbătă, 30 ianuarie

16:00 UN DIVAN À TUNIS | LA PSIHOLOG ÎN TUNIS, 2019, Franța, 88′, VO: FR, SUB: RO, regizat de Manele Labidi

19:00 AVANPREMIERĂ: SERVANTS | SERVITORII, 2019, Slovacia-România-Cehia-Irlanda, 78’, VO: SK, SUB: RO, regia Ivan Ostrochovský

Duminică, 31 ianuarie

16:00 ACASĂ | ACASA, MY HOME, 2020, România-Germania-Finlanda, 86′, VO: RO, SUB: EN, un documentar de Radu Ciorniciuc

18:30 AVANPREMIERĂ: LA BELLE ÉPOQUE | CEI MAI FRUMOȘI ANI, 2019, Franța, 115′, VO: FR, SUB: RO, regia Nicolas Bedos

Luni, 1 februarie

18:30 CORPUS CHRISTI, 2019, Polonia, 115′, VO: PL, SUB: RO, regizat de Jan Komasa

Marți, 2 februarie

18:30 MARTIN EDEN, 2019, Italia-Franța, 129′, VO: IT, SUB: RO, un film regizat de Pietro Marcello

Miercuri, 3 februarie

18:30 5 MINUTE, 2019, România, 103′, VO: RO, SUB: EN, regia Dan Chișu

Joi, 4 februarie

18:30 AVANPREMIERĂ: LES TRADUCTEURS | TRADUCĂTORII, 2019, Franța-Belgia, 105′, VO: FR, SUB: RO, un film de Régis Roinsard

#nevedemlafilm!elvira 2

Bilete pe: https://bit.ly/CinemaElvirePopesco

 

  1. KANE.Kollektiv (Stuttgart) și Centrul de Teatru Educațional Replika realizează șase spectacole-lectură în cadrul proiectului „Identități literare naționale. Perspective teatrale internaționale”. Acesta este un proiect de explorare performativă și creație teatrală, care își propune să promoveze literatura română contemporană pe plan național și internațional.

La final, veți putea urmări 3 specatcole-lectură în limba română și 3 în limba germane, având la bază texte contemporane românești reprezentative pentru literatura actuală: „Capricii periculoase” de Nora Iuga, „Sonia ridică mâna” de Lavinia Braniște și „Copii răi” de Mihaela Michailov.

—> Lecturile vor putea fi urmărite pe canalul Vimeo al Centrului de Teatru Educațional Replika în perioada 28-31 ianuarie.

https://vimeo.com/showcase/8050638replika

 

  1. Teatrul de Artă București

Din dor de voi și de scenă, cu toate măsurile de siguranță luate, am pregătit și vă invităm la mini-programul de spectacole al săptămânii în care ne este îngăduit să aspirăm la firesc:

FATA DIN CURCUBEU de Lia Bugnar, cu Marcela Motoc: 30.01, ora 17.00 și ora 19.15

FATA DIN CASA VAGON după Ana-Maria Sandu, o creație semnată Lorena Zăbrăuțanu și Eliza Păuna: 31.01, ora 19.15

O FEMEIE SINGURĂ de Dario Fo și Franca Rame, cu Andreea Bibiri, regia Daniel Simion: 06.02, ora 19.15

Bilete: https://eventbook.ro/hall/teatrul-de-arta-bucuresti

În contextul actual, rămânem însă realiști cu privire la durata limitată a acestui “firesc” și suntem conștienți că, până la depășirea momentului pandemic, ridicarea restricțiilor cu privire la activitatea cu publicul a instituțiilor culturale (în special a instituțiilor independente), fără a fi sprijinită de un set de reglementări și măsuri concrete, din partea statului, nu înseamnă sustenabilitate. Vă mulțumim vouă, spectatorilor, pentru că ați știut și știți să rămâneți alături de noi, în orice condiții.

  1. Cinema Union

Dragii noștri, revenim cu vești bune! Cinema Union își redeschide ușile pentru dumneavoastră, începând cu 2 Februarie, la capacitate de 30%, până la ora 21.00. Vă mulțumim pentru loialitatea pe care ne-ați acordat-o până la momentul actual, și vă așteptăm să vizionăm împreună, fizic și în siguranță, filmele din perioada 02 – 07 Februarie.

Cinemateca Online continuă și în luna Februarie. Vă așteptăm să vizionați alături de noi și de cei dragi, la orice oră, în termen de 72 ore de la achizitionarea biletului, filmele din depozitul Arhivei Naționale.  De asemenea, am decis să suplimentăm lista cu încă 12 titluri noi, pentru a vă pune la dispoziție o selecție variată.

Bilete disponibile pe platforma Eventbook: https://eventbook.ro/program/cinemateca-online

  1. Opera Comică pentru Copii

Suntem nerăbdători să ne revedem în Sala de Spectacol! Începem cu unele dintre cele mai iubite spectacole de musical, balet și operă, iar biletele se epuizează deja: www.bilete.ro/categorii/pentru-copii/opera-comica Vă așteptăm cu bucurie!occ

 

  1. Trio Affresco aduce pe scena de concert, șapte dintre cele nouă simfonii ale compozitorului german Ludvig van Beethoven în transcripțiile camerale pentru flaut, vioară, violoncel și pian realizate de Johann Nepomuk Hummel între anii 1825-1835. Desigur, la fiecare concert, grupului de bază i se alătură unul sau mai mulți invitați. Pentru întregirea repertoriului menit să acopere o seară întreagă, lucrărilor beethoveniene li se alătură și creații românești, unele în primă audiție absolută.

Duminica 31 ianuarie 2021, ora 19, Ateneul Român

Trio Affresco
Ion Bogdan Ștefănescu
Diana Ionescu
Vlad Maistorovici
și membri orchestrei Filarmonicii George Enescutrio

Program:
V. MAISTOROVICI Septet de Iarnă (”Colinde fără cuvinte”, versiune 2021, p. a.)
Rafael Butaru, Natalia Pancec – viori
Marian Movileanu, Luiza Iorga – viole
Mădălina Fara, Alexandru Duțulescu – violoncele
Vlad Silaev – contrabas
Vlad Maistorovici – dirijor
C. P. BASACOPOL Meditații Contemplative op. 45 (p. a. a.)
L. van BEETHOVEN Simfonia nr. 2 op. 36 (arr. J. N. HUMMEL)
Ion Bogdan Ștefănescu – flaut
Diana Ionescu – pian
Vlad Maistorovici – vioară
Mădălina Fara – violoncel

Recitalul va putea fi ascultate pe canalele online ale Filarmonicii „George Enescu“ site (www.fge.org.ro), pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/) și pe canalul YouTube (https://bit.ly/2wMctlw) ca și pe Facebook Radio România Muzical și Radio Clasic.

Accesul este gratuit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>