Teatrul EXCELSIOR prezintă joi, 19 octombrie, de la ora 19:00, premiera spectacolului Visul unei nopți de vară de William Shakespeare, regizat de Vlad Cristache.ex3

Unul dintre numele reprezentative ale tinerei generații de regizori, Vlad Cristache se află la cea de-a doua sa colaborare cu Teatrul EXCELSIOR după ce, în anul 2015, a semnat regia spectacolului The History Boys. Povești cu parfum de liceu, una dintre cele mai aplaudate și premiate producții din repertoriul teatrului.

Preocupat de universul adolescentin și de problematica maturizării, dar și de felul în care lumea celor tineri interferează cu cea a adulților, Vlad Cristache a ales, de această dată, un titlu din dramaturgia shakespeariană. A rezultat un spectacol ancorat în prezent, glisând între erotism, candoare și comic exploziv, în care jocul de-a „teatru-în-teatru” își dezvăluie savoarea până la ultima lacrimă de râs. Visul unei nopți de vară reflectă societatea noastră, cu contrastele și derapajele ei, care aproape că nu ne mai șochează, cu controversele interminabile despre o mereu nouă generație, despre teatru și viață ca o înlănțuire de vise întâmplate aievea și despre comedie ca mecanism demistificator, pe cât de exploziv pe atât de inofensiv.

În Visul unei nopți de vară comedia își iese din matcă, într-un spectacol intens, în care entuziasmul și sinceritatea molipsitoare a jocului întâlnesc soluțiile regizorale și scenografice îndrăznețe și ingenioase, convenții răsturnate, histrionism cât cuprinde, într-un spectacol care, la final, ar trebui apreciat ca atare, exact așa cum ne îndeamnă și Puck: un vis în miezul unei nopți de vară.

VISUL UNEI NOPȚI DE VARĂ

de William Shakespeare

Regia și scenografia: Vlad Cristache
Coordonarea muzicală: Lucian Maxim
Light design: Costel Baciu
Sound design:
Horea Suciu

Distribuția:

Puck – Aida Avieriței
Egeu – Oliver Toderiță
Tezeu/ Oberon – Emilian Oprea
Hipolita/ Titania-  Camelia Pintilie
Hermia – Alina Rotaru
Lysander – Marian Olteanu
Helena – Andreea Alexandrescu
Demetrius – Lucian Ionescu
Mitru Chitră – Dan Rădulescu
Culea Fundulea/ Piram –  Alexandru Bogdan
Stan Suflete/ Thisbe – Rareș-Florin Stoica
Dudă Flămânzilă/ Luna – Mihai Mitrea
Gogu Botgros/ Zidul – Ion Bechet
Cuibărică/ Leul – Ștefan Mihai
Efebul – Tudor Roșu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>