Primăria Capitalei, prin Expo Arte, vă invită la un maraton de filme de dans scurte, co-prezentate de Bucharest International Dance Film Festival.

⏰Miercuri | 19 decembrie | 19:00 – 22:00 (cu pauză)
Linotip – Centru Independent Coregrafic
INTRAREA LIBERAlino

Coregrafa Simona Deaconescu, directoarea artistică a festivalului, a selectat 20 de scurtmetraje create de regizori și coregrafi din România, Franța, Olanda, Germania, Rusia, Correa de Sud, Marea Britanie, Africa de Sud, Austria, Finlanda, Turcia, Brazilia, Danemarca și Cehia.

Filmele explorează, palpitant și energic, valorile lumii contemporane. În această experiență colectivă, autorii devin parteneri ai unei călătorii încărcate de întrebări, în care se dezbat problematici legate de limitările spațiului.

Selecția invită spectatorii de toate vârstele să deschidă o poartă către o altă realitate, în care percepția este alterată: timpul accelerează, gravitația compune un tărâm suprarealist și se poartă o dispută pentru sincronicitate.lino2

[RE]TRACING se compune din corpuri diverse, de o frumusete ireală, care explorează impulsuri greu de acceptat. Fie că fac o critică socială, că surprind relațiile complexe ale unui război de gherilă sau dezintegrarea și recoagularea unei familii, în poveștile prezentate pe 19 decembrie se renegociază constant raportul dintre a câștiga și a renunța.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>